23 Mayıs 2009 Cumartesi

Metrobüs minibüs yolcusunu azalttı

Avcılar-Cevizlibağ arasında faaliyete geçen ve iki nokta arasındaki yolculuğu kendisine ayrılan özel yolda 25 dakikaya kadar indiren Metrobüs, hızı, ucuzluğu ve konforu ile minibüs yolcularının da tercihi oldu.
    
İstanbul Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanı Koray Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tercihli yolu olması ve 25 dakikada Topkapı`dan Avcılar`a gitmesi nedeniyle herkesin Metrobüsü tercih ettiğini söyledi.
    
Metrobüs`ün ücret tarifesinin de yüzde 50 daha uygun olduğunu ifade eden Öztürk, "Bizim Metrobüs hattına paralel çalışan bin 200 minibüsümüz var. Metrobüs`e paralel hatlardaki minibüslerimizde Metrobüs`ün faaliyete geçmesi ile yolcu sayısında yüzde 60 azalma oldu. Araçlarımız boş gidip boş geliyor" dedi.
    
Öztürk, bu hattaki minibüslerin hat fiyatının 400-450 bin YTL`den 250-300 bin YTL`ye düştüğünü kaydetti.
    
"500 MİNİBÜSLE, METROBÜS`Ü BESLEYECEK KISA HATLAR OLUŞTURUYORUZ"-
    
    
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi ile Metrobüs paralelinde çalışan hatlardaki minibüslerle ilgili bir çalışma yürüttüklerine de işaret eden Öztürk, "Bugün bu çalışma ile ilgili karar alınacak, yaklaşık 1 ay içinde de uygulamaya geçilecek. Metrobüs paralelinde kullanılan minibüs hatlarının tümü revize ediliyor. Metrobüs hattına paralel çalışan minibüslerin 500 tanesi ile Metrobüs`ü besleyecek şekilde yeni kısa hatlar oluşturuyoruz" dedi.
    
İstanbul Büyükşehir Belediyesi`nin, bir kısım araçları ise havuza alacağını söyleyen Öztürk, "Bunların nasıl değerlendirileceği konusunda bilgimiz yok. Çalışmalarla ilgili bizim tek sıkıntımız, havuza alınan araçların belirsizliği. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız bizi mağdur etmeyeceğini söylüyor, ona da güveniyoruz" diye konuştu.
    
Öztürk, çeşitli şoförler odası başkanlarının, havuza alınan araçların taksi ya da taksi dolmuş olması yönünde talepleri bulunduğunu da dile getirdi.
    
"İETT`DEN FAZLA YOLCU TAŞIYORUZ"-
    
   
 Öztürk, minibüslerin plakasının iptal edilmesi gibi bir şeyin söz konusu olamayacağını, ancak minibüslerin güzergahlarının değiştirilebileceğini kaydetti.
    
İstanbul`da toplamda 6 bin 200 minibüs bulunduğuna ve İETT`den fazla yolcu taşıdıklarına dikkati çeken Öztürk, "İstanbul`da günde 1 milyon 800 bin yolcu taşıyoruz. İETT 1 milyon 400 bin yolcu taşıyor" dedi. Öztürk, her minibüste ortalama iki şoförün görev yaptığını da sözlerine ekledi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder